top of page

Loukia van den Bergh-de Beer (1958)

Opgegroeid als enig meisje en middelste van 3 kinderen. Weegschaal als sterrenbeeld, harmonie hoog in het vaandel,  mijn grootste levensdoel was voldoen aan (wat ik dacht) wat er van mij verwacht werd, en worden zoals die ander. Ik besloot voor veiligheid te kiezen: niet lastig zijn, niet anders zijn.

 

Inmiddels heb ik ontdekt dat “de opdracht van mijn ziel" is "Het Leven te nemen en aan te gaan", met alles wat daar bij hoort. Een pad zoals ieders pad, met toppen en dalen, vallen en opstaan. Het Leven als avontuur en heel erg de moeite waard!

 

Van mijn ouders leerde ik hard werken, oog hebben voor de ander en liefde voor de natuur; wonen in het buitenland, kennismaken met en waarnemen van andere culturen, heeft me geleerd open te staan voor andere manieren van leven. Mijn familie achtergrond leerde me respect voor het Leven en vertrouwen in de kracht en veerkracht van de mens.  Ons gezin met inmiddels volwassen dochter en zoon leert me dankbaarheid, nederigheid en liefde.
Het is mijn wens contact te maken, mij te verbinden, mijn ervaringen en ontdekkingen te delen en in te zetten in het begeleiden van de ander in zijn of haar proces.

Beweging in mensen | Psychosomatisch en systemische therapie

Opleiding

1982 behaalde ik mijn diploma tot oefentherapeut Mensendieck, waarna ik 15 jaar heb gewerkt in mijn eigen praktijk. Ik heb altijd met veel voldoening en plezier gewerkt, gedreven door mijn belangstelling in en betrokkenheid bij mensen en de manier waarop zij letterlijk en figuurlijk “in het leven staan en bewegen”. Het begeleiden van mensen in hun bewustwordingsproces ervaar ik als heel waardevol en inspirerend.

 

In de loop van mijn leven ben ik steeds meer geboeid geraakt door de psychische en emotionele achtergronden van klachten, gedrag, houding, en beweging. In dat kader heb ik mij inmiddels ontwikkeld en geschoold  tot psychosomatisch en systemisch therapeut.

 

 

Behandeling

In mijn behandeling maak ik gebruik van kennis en ervaring die ik heb opgedaan in opleidingen, cursussen en workshops in verschillende vakgebieden: bioenergetische analyse (Alexander Lowen), familieopstellingen en systemisch werk (Bert Hellinger), ontspanning en ademhaling, sensomotoriek, seksualiteit. Ook volgde ik de opleiding Meesterschap in Contact (www.levensstroom.info) en een opleiding om de systemische methode van Bert Hellinger toe te passen in de individuele praktijk.

 

Juist de combinatie van lichaamsbewustwording, fysieke inspanning en ontspanning, èn het leren uitdrukken van gevoelens en emoties, kan mensen helpen te ontladen en blokkades opheffen, zodat de levensenergie weer voluit kan stromen.

 

Ik geloof in de mens, zijn kracht en vermogen zichzelf te ontwikkelen en te helen.

 

 

 

 

"Mijn belofte is dat ik, Loukia de Beer

 

vol respect voor Leven en met vertrouwen in de kracht van de natuur,

 

de ander ontmoet van mens tot mens

 

dat ik de ander ondersteun en aanmoedig op zijn reis

 

opdat ruimte kan ontstaan voor beweging en heling verbinding en vrijheid.

                  
vanuit het innerlijk weten dat ieder mens een waardevolle schakel is in het grote geheel."

 

bottom of page