top of page

Beweging in mensen | Psychosomatisch en systemische therapie

Praktijk voor lichaamsgerichte therapie

In de loop van mijn leven ben ik steeds meer geboeid geraakt door de psychische en emotionele achtergronden van klachten, gedrag, houding en beweging. Ik verdiepte mijn kennis en ontwikkelde mij tot psychosomatisch en systemisch therapeut. Volgde opleidingen en cursussen op het gebied van bio-energetische analyse, hechting, ademhaling, ontspanning en seksualiteit. Ook volgde ik de opleiding “Meesterschap in Contact” en een opleiding om de systemisch methode van Bert Hellinger (familieopstellingen) toe te passen in de individuele praktijk. Al deze kennis en ervaring gebruik ik in mijn benadering van cliënt en hulpvraag.

 

De bio-energetische analyse (Alexander Lowen) gaat ervan uit dat iemands levensgeschiedenis wordt opgeslagen in lichaam en geest; pijnlijke levenservaringen worden verankerd in het lichaam in de vorm van chronische spierspanningen. Ook de ademhaling reageert heel gevoelig op spanning, stress en emotie. Dit alles kan leiden tot verminderde beweeglijkheid en verminderde energie, spanningen in het lichaam en mogelijk ook tot problemen in relaties of werk.

 

Het systemisch werk van Hellinger laat ons ervaren hoezeer wij en onze gedragingen en reacties verbonden zijn met onze familiegeschiedenis en onze voorouders; inzicht in en respect voor dit gegeven werken helend.

 

Opleiding " de familiegeschiedenis in het lijf"

Collega Elly Meyles en ik hebben onze kennis en ervaring gebundeld en vorm gegeven in de opleiding “Het lijf in een groter energetisch familieveld”, een opleiding voor (lichaamsgerichte) therapeuten die de systemische methode willen leren toepassen en benutten in de individuele praktijk. In de jaren 2012-2017 hebben wij deze opleiding met veel plezier gegeven en groepen cursisten begeleid.

 

 

bottom of page